Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
leslaw mantyka Kamil xxx Janusz Adamczyk Michał Siekański MultiNOR Konsultant Ania159 Ania159 (1194 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja to co napisal Gabriel to wiem o tym...ale tez chcialabym sie zapytac o urlop dla ojca.

Jezeli matka nie pracowala przed porodem..ale po pol roku po urodzeniu dziecka ta prace znalazla i pracuje to dla ojca dziecka nalezy sie urlop? Gdzie z tym dokladnie isc? Czy moglby mi ktos podpowiedziec cos na ten temat prosze? Czy do Nav, kommuny, pracodawcy? Bo ja niestety nie wiem jak to jest w tym przypadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Mareko napisał:
A co z Papapermisjon ???? w celu integracjii z dzieckiem

Fajna stronka dla Ojca.

www.farogbarn.no/cgi-bin/artman/exec/sea...rpage=10&start=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
magdalena_d84 napisał:
Ja to co napisal Gabriel to wiem o tym...ale tez chcialabym sie zapytac o urlop dla ojca.

Jezeli matka nie pracowala przed porodem..ale po pol roku po urodzeniu dziecka ta prace znalazla i pracuje to dla ojca dziecka nalezy sie urlop? Gdzie z tym dokladnie isc? Czy moglby mi ktos podpowiedziec cos na ten temat prosze? Czy do Nav, kommuny, pracodawcy? Bo ja niestety nie wiem jak to jest w tym przypadku.

Jest taka opcja, zapytaj w Nav. Jeśli twój mąż pracował, a teraz ty zaczęłaś, to powinien dostać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Tak gama moj maz pracowal i pracuje, ale wtedy gdy wypelnialismy papiery o becikowe, to ja nie pracowalam i nie zaznaczalismy tam nic o urlopie dla ojca dziecka...ale zrobie tak jak piszesz, poprostu wybiore sie do Nav...jutro mam wolny dzien to akurat mi pasuje
Dziekuje za odzew
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Bo to nie będzie ten sam urlop, jakbyś ty wypracowała macierzyńskie. Ty nie miałaś wypracowanego, więc wzięłaś becikowe, ale twój mąż poniekąd miał wypracowane. Jeśli ty zostałabyś w domu, to on nie mógłby wziąć urlopu. Ale skoro ty poszłaś do pracy nieoczekiwanie, to on może skorzystać ze swojego prawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Tu jest cytat z www.nav.no/Familie/Svangerskap%2C+f%C3%B...edrekvote.231524.cms
To jest na samym dole, ostatnie pytanie

Ektefellen min har ikke hatt inntektsgivende arbeid de siste årene. Nå venter vi barn. Har jeg rett til fedrekvote?

Svar: Når det gjelder fedrekvote, er det et vilkår at begge foreldrene har opparbeidet rett til foreldrepenger. Dersom du ikke har rett til foreldrepenger, får ikke ektefellen din fedrekvote. Derimot har han i utgangspunktet krav på foreldrepenger som ikke er fedrekvote, men da er det et vilkår at du går ut i arbeid eller tar utdanning. Utdanningen må være på heltid.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok